میکسر آزمایشگاهی، یکی از دستگاههای بسیار پرکاربرد در آزمایشگاه شیمی است که به دلایل متفاوتی از جمله تولید نمونههای مختلف در مقیاس آزمایشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد. اگر بخواهیم توضیحات بیشتری درباره میکسر و مخازن تولید ارائه کنیم، باید بگوییم که از دستگاه میکسر آزمایشگاهی، برای اختلاط مواد اولیه به منظور تولید نمونههای آزمایشگاهی به شکل موثری استفاده میشود. یکی از پرکاربردترین میکسرهای آزمایشگاهی، همزنهای مغناطیسی هستند. برای استفاده از میکسرهای آزمایشگاهی، مواد اولیه جهت اختلاط و همگنسازی به منظور تولید نمونه اولیه، داخل ظرفی مانند ارلن یا سایر ظروف آزمایشگاهی ریخته میشوند.
شرکت کاراندیش صنعت شیمی، به عنوان یکی از پیشروان تولید کنندگان دستگاه های تولیدی در صنعت، با افتخار خدمات خود را در مشهد و سراسر ایران ارائه میدهد. ما به طور مداوم در تلاشیم تا با ارائه تجهیزاتی بهروز و با کیفیت ، نیازهای شما را برای راهاندازی انواع خط تولید برآورده کنیم.
برای اخذ مشاوره از کارشناسان شرکت کار اندیش صنعت شیمی، با شماره تلفن ( 09903202100 ) در ارتباط باشید.
در این راهنمای جامع، میکسر آزمایشگاهی و جنبههای مختلف آن از جمله ویژگیها و کاربردهای آن را بررسی میکنیم. چه صاحب کسب و کاری باشید که به دنبال تست و آزمون در امر تولید محصولات در مقیاس آزمایشگاهی هستید، یا اینکه صرفا به منظور علاقه یا کسب اطلاعات عمومی این صفحه را مطالعه میفرمایید، میتوانید با مراجعه به صفحه تجهیزات تولید نیز اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.
همه چیز درمورد میکسر آزمایشگاهی
میکسر آزمایشگاهی یکی از ابزارهای کلیدی در آزمایشگاه شیمی و... است که برای مخلوط کردن، همگنسازی و حل کردن مواد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در حقیقت میکسرهای آزمایشگاهی ابزاری ضروری برای کار در آزمایشگاه هستند و انتخاب نوع مناسب آنها بستگی به نیاز خاص آزمایشگاه و نوع مواد مورد استفاده دارد.
معمولا میکسرهای آزمایشگاهی دارای قابلیتهایی مانند:
- 1. تنظیم کردن سرعت میکسر
- 2. آسان بودن نظافت
- 3. قابلیت استفاده در قسمت تحقیق و توسعه داروسازی
- 4. دارا بودن کابل ایمنی و... است.
همچنین لازم است به منظور تعمیر و نگهداری بهتر، میکسرهای آزمایشگاهی به خوبی تمیز شوند و هر از چند گاهی مورد بازدید دورهای قرار بگیرند.
میکسر آزمایشگاهی چیست؟
در حقیقت دستگاه میکسر آزمایشگاهی همان همزن است که به شکلی موثر برای مخلوط و همگنسازی مواد در آزمایشگاه، مورد استفاده قرار میگیرد. میکسر آزمایشگاهی یکی از ابزارهای ضروری در آزمایشگاه است. به این دلیل که در آزمایشگاه، انواعی از تولیدات و نمونهها وجود دارند که لازم است مرتب هم زده شوند، تصور کردن آزمایشگاه شیمی بدون میکسر یا همزن مخصوص آن کاری سخت و دشوار است و باید گفت که در صورت وقوع چنین مسالهای کار کردن در آن آزمایشگاه کاری سخت و دشوار است و میتوان گفت عمل تولید نمونه با مشکلات جدی رو به رو خواهد شد. در برخی از فرآیندهای شیمیایی علاوه بر مخلوط کردن پیوسته مواد، نیاز به افزایش حرارت آنها نیز وجود دارد. در برخی از موارد، چنین امری به کمک انواعی از میکسرهای آزمایشگاهی امکانپذیر است.
از دستگاه میکسر آزمایشگاهی در مکانهایی از قبیل آزمایشگاه بیوتکنولوژی، زیست، آب و فاضلاب و صنایع مرتبط با داروسازی، آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی، مواد شوینده و... استفاده میشود.
برای آشنایی و مطالعه بیشتر در مورد میکسر عمودی مخازن پلیاتیلن، به صفحه میکسر عمودی مخازن پلی اتیلن مراجعه نمایید.
دستگاه میکسر آزمایشگاهی دارای چه قطعات و تجهیزاتی است؟
به این دلیل که میکسر آزمایشگاهی دارای انواع متنوعی است، نمیتوان به طور کامل گفت که هر میکسری دقیقا از چه نوع قطعات و اجزایی تشکیل شده است. در حالت کلی، اجزای تشکیل دهنده همزن آزمایشگاهی بسته به نوع آن، دارای انواع متفاوتی است. یکی از انواع میکسرهای رایج آزمایشگاهی شامل همزن مغناطیسی است. همزنهای مغناطیسی معمولا شامل یک میله به نام stir bar هستند. در این نوع از میکسرهای آزمایشگاهی، صفحهای مغناطیسی وجود دارد و از ظرفی مانند ارلن یا ... برای نگهداری مواد استفاده میشود. از طریق ساختار تنظیمکنندهای که روی صفحه مغناطیسی وجود دارد میتوان تنظیمات مورد نظر را نیز اعمال کرد. میتوان از طریق این تنظیمات نسبت به کنترل حرارت و تنظیم سرعت چرخش میله اقدام کرد. همچنین از آهنرباهایی قوی برای ایجاد میدان مغناطیسی در این دستگاه استفاده میشود. دقت بفرمایید میکسری که شامل این اجزا است، میکسر نسبتا سادهای به نسبت انواع پیشرفتهتر و تخصصیتر است. انواع پیرفتهتر میکسرهای آزمایشگاهی دارای اجزای بیشتری مانند پروانه، پاروی اختلاط و... هستند.
ویژگیهای میکسر آزمایشگاهی
همانطور که گفتیم، میکسر آزمایشگاهی دستگاهی مهم در ترکیب و همگن کردن مواد اولیه برای تولید نمونهها در آزمایشگاههای متفاوت تحقیقاتی و صنعتی است. از مهمترین ویژگیهای میکسر آزمایشگاهی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- 1. برخی از میکسرها دارای تیغههای متفاوت و مکانیزمهای بهخصوصی هستند که برای میکس کردن مواد متفاوتی از قبیل مایعهای غلیظ، مواد ویسکوز و پودرها مورد استفاده قرار میگیرند.
- 2. حجم مخزن میکسر نیز یکی از موارد قابل کنترل است که میتواند به نسبت مواد مورد نیاز برای تولید، دارای حجمهای متفاوتی به انتخاب کارفرما باشد.
- 3. جنس مواد اولیه استفاده شده در ساخت میکسر آزمایشگاهی، یکی از مهمترین فاکتورها در مشخص کردن کیفیت میکسر آزمایشگاهی است.
- 4. مواد اولیه مورد استفاده در ساخت میکسر آزمایشگاهی باید مقاومت زیادی نسبت به خوردگی و حرارت داشته باشد تا در طی فرآیند تولید مواد مختلف در آزمایشگاه، به مرور زمان دچار استهلاک و تحمیل هزینه اضافه به کارفرما نشود.
البته به این نکته توجه داشته باشید که تمام ویژگیهای نامبرده میتواند بسته به نوع میکسر آزمایشگاهی و کاربرد آن متفاوت باشد.
مزایای میکسر آزمایشگاهی
میکسر آزمایشگاهی دارای مزایای زیادی است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
- 1. تنظیم کردن سرعت آن به نسبت تطبیق با نوع ماده و فرآیند مورد نیاز آن
- 2. امکان انتخاب کردن نوع مخلوط کردن مواد
- 3. انواع میکسرهای آزمایشگاهی برای جلوگیری از خطرات احتمالی، دارای سیستمهای ایمنی هستند که آن را برای کار با مواد شیمیایی، مخصوصا در دماهای بالا بیخطر کرده است.
- 4. همچنین این نکته بسیار مهم است که میکسرها دارای استحکام و پایداری مناسبی به هنگام کار باشند تا دچار لرزش نشوند.
- 5. به آسانی قابل حمل بودن نیز یکی از مواردی است که در تولید این نوع از دستگاهها دارای اهمیت بسیار زیادی است.
- 6. در ادامه میتوان گفت از مهمترین ویژگیهای انواع میکسر آزمایشگاهی، داشتن پنل کنترلی است که دارای قابلیت نمایش زمان، سرعت و سایر پارامترهای حائز اهمیت است.
- 7. داشتن موتور قدرتمند و امکان شستشو و تمیزکاری راحت میکسر آزمایشگاهی نیز از مواردی است که دارای اهمیت زیادی است.
برای آشنایی و مطالعه بیشتر در مورد میکسر ته قیفی مخزن پلی اتیلن، به صفحه میکسر ته قیفی مخازن پلی اتیلن مراجعه نمایید.
انواع میکسرهای آزمایشی
همانطور که گفتیم، همزن مغناطیسی، یکی از انواع رایج میکسرهای آزمایشگاهی است و انواعی از آن که عمل حرارتدهی به مواد درون مخزن را انجام میدهد، هات پلیت نامیده میشود. همچنین میتوان میکسرهای آزمایشگاهی را بر اساس همزنهای مکانیکی که دارند، به 3 نوع مدلهای پره ملخی، پارویی و توربینی تقسیمبندی کرد.
قیمت میکسر آزمایشگاهی
قیمت میکسر آزمایشگاهی به عوامل متعددی از قبیل نوع میکسر، ظرفیت و اندازه، جنس و مواد مورد استفاده در ساخت میکسر، ویژگیهای خاص میکسر، پشتیبانی و خدمات پس از فروش میکسر، نحوه بستهبندی و حمل دستگاه، برند و سازنده دستگاه و سایر عوامل بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر میکسر آزمایشگاهی از انواع سادهتری باشد، دارای قیمت مناسبتری نسبت به انواع پیشرفتهتر و پیچیدهتر آن است. همچنین ظرفیت و اندازه میکسر تاثیر زیادی بر قیمت آن دارد، به طوری که میکسرهای بزرگتر و با ظرفیت بالاتر دارای قیمت بیشتری به نسبت انواع کوچکتر و کمحجمتر آن است. سایر عوامل اثرگذار بر قیمت میکسر شامل میزان معروف بودن برند و سازنده میکسر است که میتواند شامل خدمات پشتیبانی و پس از فروش متفاوتی باشد. همچنین بستهبندی و حمل و نقل نیز از عوامل اثر گذار بر قیمت میکسرهای آزمایشگاهی متفاوت است. همچنین اگر میکسر آزمایشگاهی، دارای ویژگیهای خاصی مانند تنظیم دقیق سرعت، دما یا سیستمهای ایمنی قوی باشد، به مراتب دارای قیمت بالاتری است.
در حالت کلی، عواملی که بر قیمت میکسر آزمایشگاهی اثرگذار هستند، علاوه بر کیفیت میکسر، شامل هزینههای مربوط به خدمات، پشتیبانی، حمل و نقل و... نیز میشود که تمام آنها در مقولههای جدا و در نهایت به شکل یک پکیج قابل بررسی هستند.
خرید میکسر آزمایشگاهی
برای خرید میکسر آزمایشگاهی، توصیه میکنیم که بر اساس نیازسنجی درست، تصمیمگیری نمایید و در صورت نیاز به کسب مشاوره و اطلاعات درمورد خرید میکسر آزمایشگاهی با کارشناسان ما در شرکت کار اندیش صنعت شیمی از طریق شماره تلفن 09903202100 در ارتباط باشید.
———————————————————————
شرکت کاراندیش صنعت شیمی توس یک شرکت کارآفرین در ایران است که در زمینه :
و... فعالیت میکند.
شرکت کاراندیش صنعت شیمی
با گستره ای از خط تولیدهای متنوع و کسب و کارهای زودبازده که شرایط راه اندازی و سود قابل توجهی از تولید دارد.
برای افزایش رونق تولید و کاهش نرخ بیکاری با حاشیه ریسک پایین و مشاوره و خدمات پس از فروش این امکان را برای تمام اقشار فراهم کرده ایم.
تا به راحتی بتوانند یک کارگاه تولیدی خانگی و یا کارگاهی ایجاد کرده و یک تولیدکننده موفق با امکان صادرات محصولات به خارج از کشور را داشته باشند.
برای سهولت و نیز سرعت بخشیدن به کار می توانید به صورت غیرحضوری نیز تمام مراحل راه اندازی و تولید از ثبت قرارداد و نیز سفارش مواد اولیه را انجام دهید.
برای دیدن جدیدترین محصولات به اینستاگرام شرکت کاراندیش بپیوندید.
————————————————————————